4th International Performance Art Week-end – 136.10 Hertz

On 26th – 28th May 2017 we will host our

4th International Performance Art Weekend – 136.10 Hertz

Download the E-Catalog with Timetable and complete informations

International artists will create a two-day high-energy event with an international context by presenting their work in an hourly schedule throughout the weekend.
The actions will follow creating a connection between the public open space of the Schillerkiez with the private indoor space of Luisa Catucci Gallery.
Performers and viewers will be taking the inside to the outside and the outside to the inside.
The power of momentary impulses and the power of intervention with space and time, and the encompassing mix of genre and disciplines create the action weekend to become an unforeseeable overall picture of Performances where the threshold of categories merges.
Material and conceptual structures are absent and the viewers meet with their own interpretative freedom. A world within a world where one main characteristic dominates: the transformation of ideas, redirecting the expectation level for completeness into an permissiveness for surprise.
Artists and viewers alike experience the amenable possibilities of dis-categorisation between performing art and fine art. Artist next to Artist and its non-stopping continuity of actions and movement through spaces, gallery and most of all public, unexpected urban environments of Neukölln’s everyday life situations. Pavements transform into exciting, temporary platforms for feet and heads and the pedestrian’s stride is being interrupted. The idea that the limitations of private and public are being met and may be are distorted, at that threshold open the borders of countries and foreign cultures, the moment when artists of different nationalities engage on Luisa Catucci Gallery as a unique, international experienced Art Platform.

The dominant English language used in this project realises the diverse international artist community existing in Berlin to become part of the spectator’s group as well as enabling an exchange and condensed research amongst the participating artists.

PARTICIPATING ARTISTS:

Francesco Kiàis (IT-GR)  |  PASHIAS & PAPPAS (CY)  |  Zierle & Carter (DE-UK)  |  Dagmar I. Glausnitzer-Smith (DE)  |  Nicolina Stylianou (CY)  |  Mathieu Léger (CAN)  |  Marta Lodola + Valerio Ambiveri (IT)  |  Felix Roadkill (DE)  |  Anniken Weber (NOR)  |  Patrick Jambon (FR)  |  Andrew Lam Hon Kin (HK)  |  Andy Tam TaT Keung (HK)  |  Monique Yim + Wiency Wong (HK)  |  Tsui Siu Hong (HK) Lai Sin Wah (HK)   |  Wan Sze Yin (HK)  )  |  Tang Tak Man (HK)  |  Arvin Cheng (HK)  |   Levina Chan (HK)  | yoto (DE)  |  Olga Kozmanidze (RUS)  |   Anna Kosarewska (UA)  |  SoSickCommunications (UK)  | Ruth Biene (DE)  |  Barbara Kowa (A)  |  Sikarnt Skoolisariyaporn (THA)  |  Nicola Fornoni (IT)  |  Morphon (DE)  |  Hector Canonge (AR/US)  |  Keike Twisselmann (DE)

SCHEDULE:

Friday 26th May:
5 pm – Nicolina Stylianou (CY) – durational c.ca 1h
7 pm – Zierle & Carter (UK-DE) – durational c.ca 2h

Saturday 27th May:
2 pm – Barbara Kowa + Colin Edina Leach (A-DE) – duration 21min.
2:15 pm – Patrik Jambon (FR) – durational circa 2h
2:30 pm – yoto (DE) – duration 30 min.
3 pm – Sikarnt Skoolisayaporn (THA) – durational c.ca 1h
3.30 pm – TAFT Group: Tsui Siu Hong + Lai Sin Wah + Fiona Wan Sze (HK) – 30 min.
4 pm – PASHIAS + PAPPAS (CY-GR) – durational c.ca 4h
4:30 pm- Ruth Biene (DE) – duration 30-40 min.
5 pm – So Sick Communications (UK) – durational c.ca 2h
6 pm – Hector Canonge (RA-USA) – durational 1h
7 pm – Felix Roadkill (DE) – duration 1h
8 pm – Keike Twisselmann (DE) – duration 30 min
9 pm – Eru and Seven of Eglise (DE) – duration 45min

Sunday 28th May:
2 pm – Olga Kozmanidze (RU) – durational c.ca 2h
2:30 pm – yoto (DE) – duration 30 min.
3 pm – Anniken Weber (NOR) – durational c.ca 3h
3:30 pm – Andrew Lam Hon Kin (HK) – duration 30 min.
4 pm – Monique Yim + Wiency Wong (HK) – durational 1-2h
5 pm – Mathieu Leger (CA) – duration 20 min.
6 pm – Marta Lodola + Valerio Ambiveri (IT) – durational 1h
7 pm – Nicola Fornoni (IT) – duration 1h
8 pm – Francesco Kiais (IT-GR) – duration 30 min.
9 pm – Arvin Cheng + Tang Tak Man (HK) – Project Room or outside LCG – durational 1-2h
9:45 pm – Morphon (DE) – duration 45 min.

 

We are immensely grateful for the support of the
Arts Development Fund, Hong Kong SAR Government;

artsnb (New Brunswick Arts Board /conseil des art du Nouveau-Brunswick);

Canada Council for the Arts / Conseil des arts du Canada

 

– All sounds and music used during the event are GEMA free –